Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.leaneen-knjiga.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Splošni pogoji obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem, ki jo upravlja podjetje Matija Vodičar s.p.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Podatki upravljalca

Promocija, Matija Vodičar, , s.p.

Zdenska vas 45
1312 Videm – Dobrepolje

Matična številka: 8650250000
Davčna številka: SI44279701
IBAN: SI56 0204 6109 0804 621, NLB d.d., Ljubljana

knjiga@leaneen.com

Ponudba izdelkov in cene

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih (EUR), so končne cene. Vse cene vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene in popusti veljajo v trenutku oddaje naročila. Rok veljavnosti akcijskih ponudb je lahko časovno omejen in je posebej označen na vidnem mestu v spletni trgovini.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino www.leaneen-knjiga.com in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za spletno trgovino kot za kupca.

Naročila lahko oddate preko interneta vsak dan od 0.00 do 24.00 ure, ali nam pošljete email sporočilo na  v primeru posebnih želja. Čas dostave izdelkov je 2 -7 delovnih dni. V primeru, da ob naročilu izdelka ni na zalogi oz. potrebujemo za odpošiljanje več časa, vas o tem obvestimo preko email sporočila.

Plačila

Omogočamo več načinov plačila:

 • Plačilo s kreditno kartico
 • Plačilo preko Pay Pal
 • Plačilo po predračunu na TRR

Dostava & poštnina

Vsi izdelki naročeni v spletni trgovini so k vam poslani preko Pošte Slovenije v roku 2-7 delovnih dni. Cena poštnine je enotna ne glede na težo paketa in znaša 3,90 €.

Naročila so odposlana priporočeno in jih lahko pričakujete v 2-3 delovnih dneh od trenutka, ko je naročilo odposlano. 

Izdaja računa

Spletna trgovina www.leaneen-knjiga.com po plačilu oz. pri dostavi naročenih artiklov kupcu priloži original račun.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov knjiga@leaneen.com ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
 • Obrazec za odstop od pogodbe je dostopen tukaj: OBRAZEC
 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Matija Vodičar s. p., Zdenska vas 45, 1312 Videm – Dobrepolje. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oziroma koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani www.knjiga-leaneen.com, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva in ostale potrebne komunikacije.

Varovanje osebnih podatkov

Matija Vodičar s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo uporabljal ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil in plačil ter uporabnikom tako omogočal varno spletno izkušnjo pri uporabi spletne trgovine.

Osebni podatki, zbrani v spletni trgovini, bodo uporabljeni zključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo in jih ne bo posredovali tretjim osebam.

Privolitev

Z uporabo spletne trgovine soglašate, da podjetje zbira podatke na način in v namene, ki so opisani v teh splošnih pogojih.

Uporaba osebnih podatkov

 • Matija Vodičar s.p. zbira podatke v spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Ponudnik lahko uporabi podatke uporabnika tudi za naslednje namene:
 • interne tržne raziskave,
 • obveščanje strank o novostih v spletni trgovini,
 • obveščanje strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev, ki jih nudi ponudnik.

Komunukacija

Matija Vodičar s.p. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne; prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno spoštoval.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.leaneen-knjiga.com in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova knjiga@leaneen.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Matija Vodičar s.p. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Matija Vodičar s.p. si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Shopping Cart